Интелект (от латински - intellectus - познание, разбиране) е термин, с

...
Интелект (от латински - intellectus - познание, разбиране) е термин, с
Коментари Харесай

Тест за интелигентност със случайни въпроси

Интелект (от латински - intellectus - знание, разбиране) е термин, с който се дефинира човешката дарба за разсъждаване, разбор и синтез на информация. Най-общо в разговорния език под разсъдък се схваща способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея, написа bgtest.eu.

Kоефициентът на интелигентност (IQ — intelligence quotient) е количествена оценка на равнището на интелигентността на човек, получена от разнообразни профилирани проби. Този термин е въведен за първи път от немския психолог Уилям Щерн през 1912 година

Дотогава се е употребявал терминът умствена възраст (УВ). Щерн е обърнал внимание на сериозните дефекти на този индикатор и е предложил да се употребява терминът IQ като отношение на умствената възраст към физическата - IQ=УВ/ФВ*100.

Тестовете за просветеност се създават по този начин, че резултатите да разказват обикновено систематизиране със междинна стойност IQ=100 и такова отклоняване, че 50% от хората да имат IQ сред 90 и 110. IQ оценка: под 70 - слаба; 70-90 - под междинното ниво; 90-110 - приблизително ниво; 110-135 - над междинното ниво; над 135 - високо равнище.

И по този начин, подготвени ли сте за един в действителност уникален IQ тест с изменящи се въпроси? Той осигурява опция за точна оценка при наново или неведнъж решение.

НАПРАВЕТЕ Гражданско отделение ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР